zondag 11 maart 2012

Geld lenen of Geld verdienen - Drenthe's dilemma


Zoektermen verklappen echte menselijke behoeftes. Wat betreft geld, kunnen wij door middel van de Google Insights for Search tool snel vaststellen, dat de zoekende Nederlanders om ‘geld lenen’ ongeveer twee keer vaker zoeken dan ‘geld verdienen'.
Ik ken niemand in mijn omgeving die het geld lenen boven het geld verdienen prefereert. Dat is meestal geen dilemma voor ons nuchtere Nederlanders. De mogelijkheid om geld te verdienen verzekert de maatschappelijke positie en zelfs de status. Niets is beter dan financiƫle ruimte hebben en onafhankelijk zijn.


Maar, klopt wat een gemiddelde Nederlander zegt wat hij/zij doet. Het is een goed idee om naar de harde cijfers, of statistiek, te kijken over de kwestie  met ‘geld lenen’ of ‘geld verdienen’. Om zo’n statistiek te verkrijgen is er geen beter middel dan Google. Ja, zoektermen verklappen echte menselijke behoeftes. Wat betreft geld, kunnen wij door middel van de Google Insights for Search tool snel vaststellen, dat de zoekende Nederlanders om ‘geld lenen’ ongeveer twee keer vaker zoeken dan ‘geld verdienen’:Zonder dat we dieper in de sociale problematiek van geld gebrek ingaan, kunnen wij ook kijken naar waar in Nederland het meest gezocht wordt naar ‘lenen’ en ‘verdienen’. Voor de zoekterm ‘geld lenen’ geeft Google Insights for Search het antwoord: Drenthe.Maar wie zoekt het meest met de zoekterm ‘geld verdienen’? De uitkomst is ... Drenthe.Tja, men kan niet anders zegen dat Drenthe hard naar geld opzoek is. En dan het laatste, wie zoekt het meest met de zoekterm ‘incasso’? … Drenthe


Beste mensen, is het niet overduidelijk dat de geldproblematiek in Drenthe een hot item is? Verzwakt dit de Hollandse nuchterheid? Zeker niet! Sterker nog, de harde tijden leren ons juist beter te worden en met Drenthe is dat niet anders!